Damerna tar 6:e raka!

 

Damerna åkte i söndags ner till Mark för att försvara sin obesegrade titel. Och DET gjorde dom! Det är en skräll vi får se, ett helt nybyggt lag och en ny coach gör det många lag inte får till förrän efter några år tillsammans. Har han trolleripulver i fickorna Coach Mahdy? 

Det som är lagets absoluta styrka är bredden, varje match kliver någon ny fram och levererar och denna match var det förutom amerikanskorna, Divora Alem. Hon har haft bra matcher förut, men idag kom det lilla extra fram, som vi visste att hon hade. 

I första perioden kopplar Alvik snabbt ett litet grepp som håller sig enda tills det återstår 2.22 av perioden, då sätter Alvik stopp för Mark och gör själva ett litet ryck och går till periodpaus med 18-23. 

Andra perioden blir en ganska poängfattig historia för båda lagen men Mark kommer ikapp Alvik, mycket tag vare L. Vanallen. Hon gör 8 poäng i perioden. Mark vinner perioden med 15-12 och Alvik har en torka i slutet där man inte gör poäng på sista 3.37 som tur är gör Mark bara tre poäng under den perioden och Alvik behåller ledningen in i halvtid. 

Mark vinner tredje perioden också mycket tack vare sina amerikanskor. Alvik visar återigen prov på sin bredd genom att hela 7 spelare bidrar med poäng i perioden medan i Mark är det bara 4. Ställningen i matchen efter period 3 är 55-56 till Alvik. 

I fjärde perioden gör Alvik sin vana trogen den bästa perioden för matchen. Då har man genom sitt aggressiva försvarsspel tröttat ut motståndarna och kan fortsätta press och på så sätt ta över matchen. Damerna vinner sista perioden med 6-19!! Helt otroligt. Alvik tar snabbt en 10 poängsledning som håller perioden ut och slutar med en 14 poängs vinst, 61-75. 

Bäst för kvällen i Alvik var Aquira DeCosta som slet ner 30!! returer och gjorde 24 poäng. Det är otroligt! 

All statistik kan ni se här: https://www.profixio.com/app/leagueid13509/match/31245244

Sofies Lista: 

  1. ALVIK OBESEGRADE I SBL DAM! 
  2. Aquira DeCosta 30! RETURER 
  3. Alvik tar 67!! Returer under matchen, alltid sagt att det är ett vinnande koncept
  4. Försvaret, matchen igenom men framför allt i fjärde perioden! WOW 
Rulla till toppen