Alvik P07 i Lettland på BBBL.

I helgen var Alvik P07 (Grön) i Riga, Lettland, och spelade i Best Baltic Basketball League, BBBL. Turneringen spelas under ett flertal helger per säsong, med slutspel för de bästa lagen i april.

Laget, med 13 spelare, 3 coacher och 3 medföljande föräldrar, lämnade Stockholm på torsdagskvällen, och spelade sedan totalt fem matcher under helgen. För motståndet stod tre lag från Litauen, ett från Lettland och ett från Finland. En av matcherna var mot ett svagare motstånd och slutade med en enkel seger. De övriga fyra matcherna var tuffa och jämna, men Alvik lyckades till slut dra det längsta strået i samtliga fall. 

För laget är det väldigt utvecklande att få möjlighet att spela i BBBL. Det ger tillfälle att möta nya motståndare som spelar i högt tempo och delvis på ett annat sätt, och med duktiga domare som tillåter betydligt mer fysiskt spel än vad vi är vana vid hemma. Och såklart en väldigt rolig upplevelse för både spelare, coacher och medföljande föräldrar! Nästa BBBL-omgång blir i februari, och då eventuellt på en annan plats och också med delvis nya motståndare. 

/Ervin, Grigoris och Håkan

Rulla till toppen