Första förlusten för Damlaget.

Det här var en match där vilket lag som helst kunde gått segrande ur striden. Det såg länge ut som att Alvik skulle ta sin sjunde raka även om det var jämnt matchen igenom. Alvik hade ledningen stora delar och hade taktpinnen. Men, för att vinna behöver man hålla den pinnen hela matchen och i sista perioden tappade Alvik pinnen och Östersund var toksnabba på att pocka upp den. Så kom damernas första förlust, något som behövdes enligt coach Mady. Straffar sig de misstag man gör tvingas man också lära sig av dem. 

Det kändes som att båda lagen hade samma gameplan där man ville höja tempo och ta bort trepoängare för varandra. Så det handlade bara om vilket lag som kunde utföra den bäst. 

Första perioden är helt jämn och slutar 16-18 till Östersund. 

I andra perioden kopplar Östersund ett litet grepp och leder som mest med 7 poäng i perioden men Alvik svarar bra och vi går till paus med 44-43. Viktigt att gå till paus med ledning och Alvik vinner perioden med 28-25. 

Tredje perioden går även den till Alvik och man vinner den med 22-21. Som sagt känns det hela tiden som att Alvik ändå är det ledande laget som har det lilla extra. 

Men i fjärde perioden rasar det lite. Inga skott sitter och både DeCosta och Proctor har problem med fouls sedan tidigt i matchen och måste anpassa sitt spel därefter. Teigland hamnar även hon i foulproblem och det blir för mycket för Alvik till sist som förlorar sista perioden med 15-24 och slutresultatet skrivs 81-88 till Östersund. 

Tittar man till statistiken så var det skottprocenten som skiljde lagen åt den här kvällen. 

”Det känns tufft och vi slarvade för mycket defensivt och det ledde till mindre fart och rörelse i anfall för oss. Tidiga foulproblem i matchen för en del spelare påverkar oss såklart. Men vi lär oss från våra misstag och vi behövde en sådan match. Nu fokus på ytterligare tufft motstånd med Luleå borta och vi vill såklart utmana dem hela vägen!”- Coach Mady Mahdy. 

Vi säger grattis till Östersund för en väl genomförd match. 

Statistik för matchen kan ni hitta HÄR!

Toppen på tabellen är helt galen, Östersund leder med en match mer spelad och sedan ligger tre lag helt jämnt och det är Luleå, Alvik och Södertälje. Vi fajtas om toppen hörrni! 

Sofies Lista: 

  1. Stämningen i hallen som lyfte sig ju längre matchen gick! 
  2. Divora Alem som växer för varje match 
  3. DeCosta med sina returer, återigen, 18 st. GRYMT!
  4. Bara 12 turnovers i matchen för Alvik 
  5. Att Alvik är där uppe och fajtas i toppen. Så roligt att ha ett sådant lag i Stockholm. 

GO ALVIK!

Rulla till toppen