Fotograf: Harre Weidinger

Damlaget åker långt upp till Luleå.

Damlaget tar sig an Luleå på bortaplan nu på lördag kväll. Det är ett av toppmötena i SBL-dam i år. Alvik och Luleå ligger på samma poäng i tabellen och det som skiljer lagen åt just nu är det faktum att Luleå har bättre poängskillnad. 

Vi kan räkna med en tuff match, Alvik kommer vara sugna på revansch efter förlusten mot Östersund senast och vi vet att Luleå är ett topplag och har varit i många år. 

Alvik förlorade mot Östersund med 7 poäng senast och när Luleå mötte Östersund van dom med tre så det är små, små saker som kan avgöra en basketmatch. Det såg vi när Alvik vann över Södertälje, då satte Alvik sina små, små avgörande delar och vann matchen. 

Luleå har haft samma stomme i laget under många års tid och Alvik är ett nybygge där endast ett fåtal spelare är kvar från förra säsongen. Det Mady har gjort såhär långt är beundransvärt och vi måste komma ihåg att resan bara börjat. Vart det här tar oss i år ska bli spännande att se. 

Mady själv säger såhär om den stundande matchen.
–”Vårt fokus ligger på att agera sammanhållet i försvar till våra regler och strategiska planer samt våga vara aggressiva offensivt för att matcha upp Luleås nivå. Det är ett tufft lag vi möter och vi vill utmana dem ordentligt, särskilt på deras hemmaplan.” 

Alvik har haft en del sjukdomar och skavanker senaste veckan och hoppas komma till Luleå med 9 spelare. Laget har ju klarat det galant förut och vi räknar med att dom gör det igen. 

Uppkast 18.00 i Luleå Energi Arena 

Du kan också se matchen på SBL dam-Play, HÄR!

GO ALVIK!! 

Rulla till toppen