Alvik fick en tuff match mot Luleå.

Att matchen skulle bli tuff var väntat då Luleå är ett lag som under många år varit svenska mästare eller i final. Det har ju såklart givit dom stor respekt i Svensk basket. Alvik däremot är ett nybygge som vill hitta sin identitet och skapa det som Luleå har byggt upp under många år. Dock tror jag att det kan gå fort om vi får behålla stommen i truppen vi har nu och Mady som coach. 

Första perioden startade jämt där ställningen var 9-6 efter fyra spelade minutrar. Sedan satte Luleå stopp för Alviks anfall och släppte bara in 5 poäng till under perioden som slutar 29-11. 

Under andra perioden steppar Alvik upp, det finns perioder av riktigt fint spel och man ser det spel vi blivit så imponerade av. Perioden slutar 25-15. 

Alvik höjer trycket i försvar och gör en riktigt bra period med ännu fler frekvenser av bra spel, perioden slutar 22-16.

Med bara 8 spelare är det beundransvärt att Luleå bara gör 16 poäng i den fjärde perioden. Tyvärr får inte Alvik det att stämma i anfall och siffrorna blir 16-8 och matchens slutsiffrorna skrivs 92-50. 

Coach Mady säger såhär efter matchen:
” Luleå är ett oerhört starkt lag som är samspelta, inget konstigt med tanke på att det är samma lag och spelare som föregående säsong medans vi är ett nytt ungt lag. De var bättre än oss i lördags och för oss handlar det om att träna vidare och införa mer intensitet på träning för att vänja oss. Vi möter Luleå minst två gånger till framöver och då vill vi utmana mer.”

Sofies lista 
1. Alvik håller tempot hela matchen och ger aldrig upp
2. DeCostas 22 returer! Hon är en mästare 
3. Perioderna av bra spel vittnar om vad som finns i laget och vilket lag som Luleå kommer få möta mer konsekvent framöver. 

Rulla till toppen