Tuff andra period satte stopp för Alviks damlag.

Damerna har många av de tuffaste matcherna för säsongen uppradade efter varandra så här i slutet av 2022. Det är nu laget verkligen får visa vad de går för och i lördags blev det nästan vinst mot Norrköping. Damlaget började matchen skakigt och låg under med 9-2 men kom igen till en ledning 11-9 och sedan fortsatte det i spåret och första perioden var en jämn historia som slutade 22-24. 
Tredje perioden vann Alvik med 20-14 mycket tack vare DeCosta och Curman som ledde laget poängmässigt. 
I den fjärde perioden blev det ännu jämnare än i första och det man ska komma ihåg här är att Alvik egentligen ligger under med som mest 18 poäng i perioden. Det är inget man ser om man tittar på periodsiffrorna från alla perioder utom den andra. Tar vi bort period två så vinner Alvik matchen med 4 poäng. 
Den andra perioden då, det var här det sket sig lite. Coach Mady beskriver perioden som en lite svagare insats med fler misstag än vanligt vilket satte laget i en svår sits där man behövde jaga hela matchen. Summan av det hela blev 77-86 till Norrköping där damlaget hämtade upp sig väl i slutet, de är ju kända nu för att göra starka avslut i fjärde perioden. 
Mady fortsätter också med att säga att Norrköping är ett starkt och välcoachat lag och att det inte var Alviks dag i lördags. Lite sämre förberedelser på grund av skador och sjukdomar under veckan. Han avslutar med att säga att Alvik vill avsluta starkt och på topp i mötet mot Uppsala på onsdag. 

GO ALVIK!

Bild: Harald Weidinger

Rulla till toppen