För många misstag ledde till förlust mot Serieledande Luleå.


På lördag eftermiddag spelade damlaget sin elfte match för säsongen och första matchen efter jul. Att det skulle bli en tuff match var nog alla beredda på då vi vet att Luleå är tuffa och otroligt väloljad, vilket man blir när man spelar tillsammans under många år. 
Första perioden startade båda lagen i ett bra tempo och det blev en jämn drabbning där Luleå kunde dra iväg lite med två minuter kvar. Perioden slutade 18-27.
Andra perioden vill Alvik nog helst glömma, många turnovers, missade skott och inte ett enda spelmål förrän det återstod 1.45 av perioden. Perioden i sig slutade 6-32.(24-49)
Efter periodpausen spelar Alvik bättre basket men Luleå är numret förstora den här dagen och leder med 45 poäng när periodsignalen ljuder. 16-26 slutar tredje perioden. 
I fjärde drar Luleå ifrån ytterligare och vinner med 12-29. Ingen bra dag på jobbet för damlaget som kämpar på matchen igenom. Det är en ung trupp som möter rutinerade landslagsspelare som känt varandra i många år men jag tror nog ändå att Alvik hade velat att matchen såg annorlunda ut. Slutsiffrorna skrivs till 53-114. 
“Luleå är tuffa och vi startade bra med dem i början av matchen sedan begår vi allt för många misstag. Vi blickar framåt och fokuserar på kommande matcher.” – Coach Mady. 


Alvik ligger just nu på en sjätteplats i tabellen men det är fortsatt en jämn tabell där ledande Luleå har 9 vinster och Alvik har 6. Det finns många matcher kvar att spela och göra sig redo till Svenska Cupen och sen ett stundande slutspel. 


Nästa match är 15 januari kl 15.30 mot Norrköping Dolphins, det är bortamatch!

GO ALVIK!

Foto: Harald Weidinger

Rulla till toppen