Damlaget var så nära!

Räknar vi bara spelpoäng så vann faktiskt damlaget mot Norrköping i söndags, men tyvärr räknas ju även straffkasten. Norrköping satte dubbelt så många straffkast som Alvik 14-7 vilket gjorde att Norrköping ändå vann med 5 poäng till sist. 

Alvik började matchen riktigt bra och hade en ledning med 12-5 i matchens inledning. Den ledningen höll sig inte utan Norrköping kom ikapp, Alvik satte in en växel till och första perioden slutar 17-25 till Alvik som ser otroligt starka ut. 

Alvik höll ledningen hela andra perioden också men fick gå till halvlek med 44-44 efter en del slarv från Alviks sida. 

Tredje perioden blir också den otroligt jämn ända in i de tre sista minutrarna där Norrköping kan dra ifrån lite och leder med fem poäng inför sista perioden. 

I inledningen av fjärde drar Norrköping ifrån till en 10 poängs ledning. Sedan följer två poänglösa minuter från båda lagen tills Proctor sätter 2 raka treor och Alvik ligger under med 4, 75-71. Alvik kommer ännu närmre 75-73. Alvik kommer så nära som 1 poäng med två minuter kvar att spela. Närmre än så blir det inte då Norrköping kan knyta ihop säcken och vinna med 85-80. 

”Intensitet var mycket bra. Återigen slarv på för enkla misstag, och när vi drar ifrån släpper vi in dem igen. Vi behöver bli bättre på att stänga perioder när vi väl styr spelet. Även straffkasten är ett sätt att vinna matcher men där har vi ingen bra dag. Tillbaka till träning och fokus på nästa match.” – coach Mady. 

Sofies lista:
1. Lagets glöd är tillbaka!
2. Alice Curmans insats på hela planen (5 steals) 
3. Känslan är att formen är tillbaka på uppgång! 

GO ALVIK!

Rulla till toppen