Lidingö – Alvik 85-79

Alvik åkte till Lidingö för en av säsongens tuffaste bortamatcher. Alviks herrlag har hela säsongen haft som mål att utveckla de ungas färdigheter och att verkligen ge de chansen, med stöttning av några få äldre rutinerade spelare som har en viktig del av utbildningsprocessen. En skada i första bytet på spelande coach Domagoj Milardovic, gjorde utmaningen än större för Alvik, som hela matchen hade minst fyra killar på planen som är 18 år eller yngre.

I utvecklingstrappan så ingår det att utbilda spelarna i olika delar av anfall och försvar och att kunna hantera dessa på hög senior nivå. Vi har tidigare bedömt att vårt zonförsvar varit för svagt, men genom hårt arbete så har laget utvecklat zonförsvaret till en nivå moget att sjösätta i skarpt läge. Med ledning 36-43 i halvtid så känner laget stor tillförsikt inför andra halvan.

Tredje perioden startar mycket bra, och Alvik bygger upp en ledning på 17 poäng (40-57) i mitten av perioden. Det rutinerade Lidingölaget inleder då en makalös offensiv. På tre minuter så skjuter Lidingö i fem trepoängsskott, och Alvik går till ledning inför sista perioden med 59-62.

Fjärde perioden bjuder publiken på stor dramatik där ledningen mellan lagen växlar fram och tillbaka. Med mindre än minuten kvar så är ställningen lika (79-79). Lidingös rutin fäller avgörandet, då de avgör matchen från straffkastlinjen. Alvik som normalt har starka straffkastskyttar sätter endast 12 av 21 försök, medan Lidingös äldre spelare skjuter 80% från straffkastlinjen. Det är små marginaler ibland, och vi gratulerar Lidingö till segern och för ett väldigt fint arrangemang i Hersbyhallen med fullsatta läktare.

– Jag är riktigt stolt över killarna idag, de gör en väldigt fin insats trots att vi spelar på ett delvis helt nytt sätt, det är väldigt synd att de inte får kröna denna fina insats med en seger säger coach Mikael Wester. Men vi är noga med att följa vår vision och visa våra unga spelare att vi tror på dem och ger dem förtroende. Det är inte bara spelarna i laget som skall inspireras av vart vi är på väg, vi vill också sända tydliga signaler till andra unga att Alvik är en klubb där det finns stora möjligheter att utvecklas som ung, fortsätter Mikael.

Nästa hemmamatch för herrlaget är hemma mot Jämtland den 29/1 på den udda tiden 12:00. Vi hoppas att många Alvikare kommer och tittar på den matchen.

Statistik från matchen hittar ni HÄR!

GO ALVIK!

Rulla till toppen