Två nyckelspelare borta, Mark blir för svåra

Damlaget fick en tung uppgift under lördagens match då både DeCosta och Sörensen saknades för spel. DeCosta skadade ögat under matchen veckan innan och Sörensen har problem med en axel. 
Alvik stod upp bra i första halvlek och gick till vila med 10 poängs underläge. Det är ju ingenting när vi snackar basket. Men utan DeCosta och Sörensen blir Alvik en storlek för små under korgarna och får det kämpigt. 
I tredje perioden gör Alvik bara 5 poäng och det vinner man tyvärr inga matcher på. Speciellt inte när motståndarna gör 30 poäng under samma tid. Det blir en för lång uppförsbacke att ta sig upp för och även fjärde perioden blir en klar förlust. Matchen slutar 59-107. 
Det här är ju lagidrotten, skador och sjukdomar förändrar matcher på ett sätt som gör det så oförutsägbart och det är ju det vi älskar med lagidrott. 


“Med både DeCosta och Sörensen borta är vi för små för att försvara Marks stora spelare. Vi gör det hyfsat i första halvlek men tappar det helt i andra. Vi är inte alls nöjda med insatsen och behöver vända om snabbt samtidigt som vi behöver få tillbaka våra stora spelare.” – Coach Mady Mahdy. 

I helgen spelar Alviks damer Final Four i Norrköping, uppkast kl 14.30 nu på lördag den 28 januari! Du ser matchen HÄR!

GO ALVIK!

FOTO: Harald Weidinger

Rulla till toppen