USM OMGÅNG 3 AVSLUTAD!

Vi säger grattis till Alvik Basket DU15, DU16 & HU16 för en grym helg med fina prestationer. Alla tre lag vinner 3/3 matcher och är vidare till omgång 4 i USM, eller som man också säger Elite 8. Vi säger också grattis till HU15 som inte riktigt tog sig hela vägen men som. kämpat väl!

Vi åkte till Göteborg med förhoppning om bra spel och att knipa en av två platser till Omg 4 i USM. Tyvärr blev Högsbo och Blackeberg för svåra för oss denna gång. Vi lyckades ta tredjeplatsen i gruppen efter en stark återhämtning av underläge och vinst mot Helsinborg och det var skönt för killarna att avsluta med en seger! – Staffan Folin HU15

Ett minne för livet!
– Alvik F08 representerade bollklubben med 12 av våra 37(!) spelare i Luleå i USM DU15. Vi startade vår baskethelg med SBL-match i en utsåld Luleå Energi Arena på fredagkvällen. På lördagen går tjejerna ut och gör två super-matcher, där vi först vinner över Viby för att sedan besegra Scania-klara Blackeberg i OT. På söndagen avslutas baskethelgen med vinst över arrangören Gladan. Vi coacher är malligt stolta och glada för sagolikt insatser från samtliga 12 tjejer såväl på som utanför planen. Sicka tjejer! Vi tar med oss hem härliga minnen för livet – och som tur är – resan fortsätter!  Elite Eight – here we come!
– Jonas Ahnve DU15

“I helgen spelade HU16 USM omgång 3 i Spånga. Danderyd svarade för motståndet i första matchen. I halvtid var det relativt jämt (43-30 till Alvik), men i tredje perioden spelade vi otroligt bra försvar och vann perioden med 29-0! Och matchen totalt med drygt 40 poäng. Efter det väntade Central, som troligen är det längsta laget vi mött hittills med två killar runt två meter och flera till runt 1.95. Även här var det ganska jämt i halvtid, ledning med nio, men sen rann det ifrån i andra halvlek och segern blev till slut komfortabel, +36 poäng. I sista matchen väntade hemmalaget Spånga, som liksom oss hade vunnit sina två första matcher och därmed var vi båda klara för omgång 4 redan innan matchen. Vi ville dock gärna vinna gruppen, och för första gången den här helgen spelade vi bra basket direkt från start. Redan efter första perioden hade vi en komfortabel ledning, som drygades ut matchen igenom och till slut vann vi med över fyrtio poäng. Vi hade tolv tillgängliga spelare till helgen, och alla som bytte om spelade i varje match och bidrog väl till resultatet. Nu ser vi fram emot omgång 4!”
/Ervin, Grigoris och Håkan HU16

GO ALVIK!

Rulla till toppen