Andra raka för damlaget!

 
Alviks damlag tog sin andra raka seger i lördags när man slog Östersund på bortaplan. Senast lagen möttes var det en jämn match där Östersund vann i fjärde perioden.

Den här matchen såg annorlunda ut och Alvik satte tonen direkt och visade i första perioden hur man ville att matchen skulle gå. 

Första perioden vann damlaget med 16-10 efter en bra start från DeCosta och Harm. 

Andra perioden vann Östersund med 1 poäng men Alvik går till vila med en ledning på 5 poäng. Periodsiffrorna skrevs till 13-12.

Efter halvlek kom Alvik ut ännu mer taggade och tryckte på med ett bra försvar där man vann perioden med 19-15. 

Sista perioden gör att matchen slutar i en jämn historia. När det återstår 4 minuter sätter Östersunds Danielle Elvbo en trea och Alviks ledning är bara 3 poäng. Sedan sätter Östersund en layup och det är bara 1 poäng som skiljer nu. Två satta straffar ev DeCosta ger Alvik åter en ledning med 3 poäng. Då är Elvbo där igen med en trea och matchen är helt jämn, 58-58 med två minuter kvar. Sedan har båda lagen chanser som missas och matchen avgörs först när det är 19 sekunder kvar då DeCosta sätter en layup och Alvik leder och vinner med 2 poäng. 

Men som man säger, en vinst är alltid en vinst! 

”Återigen var det försvaret som fick oss att kontrollera matchen. Om vi gjorde det bra i onsdags mot Uppsala gjorde vi det snäppet bättre idag. Inte vår bästa offensiva dag men idag räckte försvaret för att denna vecka kunna ta en skön vinst på bortaplan.” -Coach Mady Mahdy 

Sofies lista 
1. DeCostas 24!!! Returer 
2. Alviks försvar under stora delar av matchen! Sjuk intensitet och en förmåga att vara på rätt plats.
3. Olivia Harms första halvlek där hon är on fire! 
4. 75% skottprocent på straffkasten 

Nästa match spelas nu på lördag, det är bortamatch mot EOS! Uppkast kl 14.30.

Rulla till toppen