Damlaget tar en otroligt seger!

På lördagen tog Alviks damlag emot Sjuhärads Basket i Borgen. Utan DeCosta på planen, som är out for season pga en knäskada, var det lite osäkert hur Alvik skulle ersätta allt det hon gör på matcherna. DeCosta har snittat 24 poäng och 17 returer per match och har uppenbart stora skor att fylla. 

Att matchen mot Sjuhärad inte skulle bli lika lätt denna gång kunde vi nog alla räkna ut och så blev det också. 

Matchen började helt jämnt men en bit in i första tar Sjuhärad en liten ledning med 7 poäng. Den ledningen håller tills det återstår 3.37 sen gör inte Sjuhärad fler poäng och Alvik utjämnar till 14-14 när signalen för första perioden ljuder. 

Andra perioden ser lika ut men när Sjuhärad kopplar ett grepp i den här perioden har Alvik inget svar och vi går till halvtidsvila med ledning 27-36 för Sjuhärad. 

Efter paus gör Alvik ett försök att komma närmre och kommer så nära som 3 poängs underläge men Sjuhärad får i 2 treor i slutet och leder nu med 10 poäng. (43-53).

I den sista perioden tror nog de flesta att matchen ska fortsätta på samma sätt och till en början ser det ut att bli svårt för Alvik att komma närmre. Efter tre treor i rad är underläget bara 4 poäng och med 4 minuter kvar är underläget bara 2. När det gått 3 minuter till ligger Alvik bara under med 1 poäng och det omöjliga är en möjlighet. Med 23 sekunder kvar kliver Olivia Harm fram och sätter en lång tvåa och lyckan är total. Ställningen 65-64 står sig och Alvik vinner! Helt GALET!! 

”Det var starkt av spelarna att kliva fram genom att bidra med småsaker i spelet från alla spelare. Vi har orienterat oss väldigt mycket inom det defensiva med hög uppsatt press och det gjorde vi ganska bra mot Sjuhärad. Det är en annorlunda spelidé vi har just nu (när vi inte har Decosta) och den passar oss bra, för oss blir det nyttigt att fortsätta den här vägen de sista återstående två grundseriematcher innan slutspelet börjar.” -Coach Mady!

Proctor 22 poäng, 7 returer 
Teigland 15 poäng, 5 returer 
Sörensen 9 poäng 
Jallow 8 poäng 
Harm 7 poäng, 11 returer 

All statistik går att se på Profixio.se

GO ALVIK!

Rulla till toppen