Damlaget tar en seger igen, och ENKRONAS-MATCH i veckan!

Det såg länge ut att bli en enkel match för Alviks damlag som kopplade ett troligt grepp tidigt i matchen och vann första perioden med 19-9. 
Samma otroliga energi fortsatte i andra perioden där Pernilla Sörensen var otroligt stark och bidrog till att Alvik vann andra perioden med 26-16. Inför halvlek leder Alvik med 24-45. 
Efter paus fortsätter Alviks tryck och ledningen var som mest hela 30! poäng, matchen känns ju avgjort i det här läget. Alvik vinner med 16-11 och inför fjärde perioden känns det verkligen som att allt är klappat och klart. 
Högsbo startar fjärde perioden med att göra 14-2 och ledningen är inte längre säkrad. 14 poängs ledningen med 7 minuter kvar av matchen. Ska Alvik kunna hålla detta, kommer det bli jämnt? Ja, Högsbo kommer närmare, med 5 minuter kvar är ledningen 12 poäng och håller sig där ett tag. Med två minuter kvar kopplar damlaget återigen greppet om matchen genom Proctor som gör 6 snabba poäng och ledningen känns komfortabel igen. Alvik drar ifrån ytterligare och vinner till sist med 22 poäng. 


“En av våra bättre matcher där vi spelar högintensivt försvar hela matchen, både på fullplan och halvplan. Vi lyckades även hitta varandra i anfall med bra skytte från flera händer. Vi hoppas fortsätta vidare med samma känsla även inför onsdagens match.” – Coach Mady. 


Du kan se all statistik HÄR.

Sofies Lista: 

1. 37% på trepoängslingen 
2. 5 spelare över 10 poäng 
3. 5 spelare har otrolig skottprocent mellan 38-50% 
4. Intensiteten på hela laget. 


Redan på onsdag är det match igen mot Visby Ladies, det är en enkronasmatch som innebär att alla går in GRATIS på matchen. Kom och stötta damlaget i sin sista match. Vårt damlag är klara för slutspel och har säkrat sin sjätte placering som är en helt otrolig prestation.
Senast lagen möttes vann Alvik komfortabelt med 20 poäng. Utan DeCosta blir det svårare men med den intensitet laget haft de senaste matcherna vittnar det om att det är möjligt att hålla nivån på spelet. Olivia Harm har verkligen steppat upp och har tagit DeCostas roll som returtagare och har 10 respektive 8 returer de senaste matcherna. 


På onsdag är det uppkast 19.00 BORGEN! Vi kommer få se uppträdande, DJ, godisregn, tävlingar och fantastisk basket. 

NU KÖR VI SISTA MATCHEN I GRUNDSERIEN!


GO ALVIK!

Rulla till toppen