Vinst i sista seriematchen!

Damlaget har gjort en otrolig insats sedan DeCosta skadade knät. Alviks Damlaget har ställt sig upp och visar att de minsann är att räkna med! 
Inget undantag i onsdags när Visby kom på besök. Alvik kopplade greppet redan i start och den viktiga otroliga starten höll hela vägen in i mål. Alvik tar en seger med 8 poäng, 65-57 där Visby knaprade in lite i period 3 och 4 men Alvik kunde, med hjälp av det otroliga första perioden, hålla ifrån och vinna. Alvik saknade kaptenen Karoline Teigland och vi hoppas hon är tillbaka inför slutspelet. 


Coach Mady säger såhär om matchen;
”Jag är nöjd över hur vi startade matchen med försvaret över helplan samt våra beslutsfattande i anfall. Sedan tillät vi Visby in i matchen och kunde inte riktigt stänga matchen. Men skönt att få vinna inför ett fullsatt Åkeshov samt bra arrangemang.” 


Jag tror inte någon trodde att Alvik skulle göra en sådan otrolig säsong med ett så ungt lag men damlaget slog oss alla på fingrarna. Lite upp och ner men överlag otroligt positivt och rolig basket att se på. 


”Serien för oss i år har varit lärorik där vi hade en riktigt bra start och hittade varandra relativt snabbt. Sedan hade vi en period med skador/sjukdomar samt truppförändring som påverkade oss aningen men vi fortsatte att utvecklas och skapa erfarenhet som lag och individer. Sista delen av säsongen kom vi tillbaka till vår nivå med vinster i fem av de senaste sex matcherna vi spelat trots förlusten av Decosta. Vi har ett ungt spännande lag med bra hunger och driv. Vi kommer fajtas hela vägen så långt det går,” säger Coach Mady om grundserien. 


Då Alvik slutade sexa i grundserien som består av åtta lag att ta sig till slutspel. 
Slutspelet börjar redan torsdag den 23 mars när Alviks Damlag åker till Norrköping för en första match av tre. Redan 25 mars är det returmöte och denna gång inte i Åkeshov, utan gör er redo för att fylla Brännkyrkahallen, det är uppkast kl 14:00 och SVT är på plats, matchen sänds live! Kom och stötta laget denna dag! Skriv in det i er kalender redan nu. 

GO ALVIK!

Rulla till toppen