Förlust i första kvartsfinalen för damlaget!

Damerna var igår, torsdag, nere i Norrköping för att starta kvartsfinalserien i SBL Dam. Det är bäst av tre som gäller så det går fort, ingen tid att spilla.
Alvik visade direkt att man kommit för att ge Norrköping en match. Damerna har egentligen ett litet grepp om första perioden även om den slutar helt jämnt, 21-21. 
I andra dra Norrköping snabbt ifrån till 29-22 och Alvik kämpar för att ta tillbaka men underläget ligger på som minst 6 poäng i perioden och slutar med 9 poängs underläger inför paus, 41-32.Norrköping försökte använda Harvey-Carr en hel del vilket är smart då Alvik inte direkt har någon att matcha hennes storlek.
I period tre kommer dödsstöten för Alvik som inte får till det riktigt. Av 18 skottförsök, alla typer av skott inräknat, sätter man 4. För Norrköping är samma siffra; av 22 försök sätter man 14. Alvik kommer till lägen men får inte i bollen i den tredje perioden och när slutsignalen ljuder är underläget 26 poäng, 65-39. 
Men ger Alvik upp? NEJ ALDRIG! Dock startas perioden med 6 missade skottförsök innan Lotta Vesiluoma sätter det skott som ska bli starten på upphämtningen. Den här perioden är det ombytta roller och Alvik sätter 13 av 24 försök och har enbart en turnover medan Norrköping sätter 5 av 18 och har 8 turnovers i perioden. Tyvärr så förlorar Alvik med 16 poäng men det är ju två matcher kvar och spelar man sånt försvar som man gjorde i sista perioden och kommer till lägen med hög procent så kommer man ge Norrköping fler tuffa matcher med stora möjligheter till vinst. 


Coach Mady säger såhär om första kvartsfinalen; “Tyckte vi gjorde mestadels bra saker igår där vi följde gameplan och styrde som vi ville. Tråkigt med Proctors skada, oklart hur det ser ut inför match 2. Det ger andra tillfälle att kliva fram och vi kommer göra vårt bästa för att utmana Norrköping”. 


Imorgon lördag spelas match 2 i denna kvartsfinalserie och den matchen spelas 14.00 i BRÄNNKYRKAHALLEN. Anledningen till att matchen spelas just där är för att vår älskade Borg är uppbokad för gymnastiktävlingar. Inför imorgon är det som sagt oklart om Proctor kommer till spel då hon stukade foten olyckligt i tredje perioden. I övrigt kan vi lita på att alla kommer hungriga och sugna på att ge Norrköping något otroligt hårt att bita i. 


Vi vill uppmana ALLA att ta sig till Brännkyrkahallen och heja fram vårt damlag till en seger, som är nödvändig för att ha möjlighet att ta oss vidare i slutspelet! 


Uppkast 14.00!!! NU KÖR VI!!! 
PLAYOFFS BABY

Rulla till toppen