Hatten av för Alviks Damlag, tack för en otroligt underhållande säsong!

Damerna kämpade in i det sista Men, det räckte tyvärr inte för en seger i kvartsfinal nummer två. 
Matchen startade i ett högt tempo där lagen följdes åt tills det återstår två minuter av perioden. Då kopplar Norrköping ett litet grepp och leder med 12-21. 
I inledningen av den andra perioden fortsätter Norrköping att producera och leder med 16 poäng innan Alvik får i periodens första, genom en trea från Sörensen. Med fyra minuter kvar av perioden sätter Divora Alem igång och vi som följt henne i ungdomslaget vet att den spelaren kan lira och är en poänggörare av rang. Den sidan av henne kom fram ordentligt i det här skedet. Hon gör 6 raka poäng och underläget är nu bara 5 poäng. Tyvärr kommer inte Alvik närmre utan går till halvtidsvila med ställningen 30-38. 
Efter pausen kommer Alem in het och gör fyra snabba poäng till och nu är det nära. Jallow sätter en tvåa och underläget är två poäng. Norrköping har svar på tal och drar ifrån till en ledning med 18 poäng, mest genom att Alvik missade sina lägen och Norrköping satte sina. Perioden slutar med ett underläge med 15 poäng för Alvik och ställningen är nu, 49-64. 
I fjärde perioden kommer Alvik ikapp och ligger under med åtta poäng med 5 minuter kvar. I det läget sker en sekvens som, om den hade gått åt andra hållet, hade kunna ge otroligt momentum till Alvik. En spelare i Norrköping begår en fouls, som de flesta tyckte var offensiv. Vanligt foul var bedömningen av domarna och endast inkast istället för straffkast och boll i sida. Två minuter senare sker en liknande situation där domaren blåser uppkast när två Alvik spelare håller i bollen vilket ger Norrköping bollen. Här rinner det sen iväg från 8 poäng till 13 som blir 14 poäng innan matchen slutar, 69-83. Vi kan inte skylla på domarna, alla kan göra misstag men två sekvenser av en match kan ändra hela matchbilden. 
Divora Alem som blev matchens lirare slutade på 22 poäng, 6 returer och 3 assist. 


Säsongen är därmed över för vårt fina damlag och vi tackar alla spelarna för den otroliga säsongen. Sättet vårt damlag spelat den här säsongen är otroligt. Dom har bjudit på snabb och intensiv basket med upp- och nedgångar. Nedgångar kanske främst då man haft en del otur med sjukdomar och skador på viktigare spelare i truppen. Med den unga trupp man hade slutade Alvik på en sjätteplats i tabellen. 
Coach Mady säger såhär om matchen och säsongen; 
Vi spelade mycket bra idag med hög intensitet och slit. Vi gav Norrköping en match och hade många bra stunder. 
Säsongen har innehållit både bra och dåliga stunder där vi som lag fått massa erfarenheter och lärdomar. Vi har spelat på ett sätt som vi tror passar oss bäst, samt varit roligt att titta på. Laget har bestått av unga spelare, med mindre erfarenhet av denna nivå om man jämför med andra lag i serien. Det har gått relativt bra för oss med en del förväntade och oförväntade resultat med mål som vi uppnått och som vi satte inför säsongen. Det har varit superkul för oss att spela i Åkeshov, vår hemmaplan, det har varit bra support från läktarna och vi hoppas det har varit kul att följa oss. Nu väntar återhämtning och utvärdering av säsongen. 


Hatten av för Alviks Damlag, tack för en otroligt underhållande säsong. Vi längtar redan till nästa! 

GO ALVIK!!

Rulla till toppen