TIPP OFF 2023/2024 – “INVEST IN WOMEN”

Styrelsen för ligaföreningen i SBL dam presenterar den första nyheten inför säsongen 23-24, en stor sådan. 

Efter dialoger under säsongen med såväl klubbledare som spelare och tilltänkta arrangörer har nu SBL dams ligaförening beslutat att genomföra en gemensam seriestart, Tip Off 2023, med Södertälje BBK som medarrangör i Täljehallen den 7-8 oktober 2023. 

Ligaföreningen har till uppgift att utveckla SBL dam så att vi har en intressant liga för spelare, publik, samarbetspartners och media. Detta kommer att vara fokus under en helg där det inte bara är en premiäromgång på schemat utan också mediaaktiviteter med spelarna, utbildningar och seminarier för aktiva i ligan och svensk basket. Tanken är också att skapa en fanzone och ge unga spelare möjlighet att träffa förebilderna i SBL dam. Tipoffen 23-24 är en del i det arbete och den nya verksamhetsplan som ligaföreningarna beslutat om. 

Lena Wallin-Kantzy, ordförande SBL dams ligaförening:

– Vårt övergripande mål på kort och lång sikt i ligan är att skapa bättre förutsättningar för våra svenska spelare. De flesta av dem kombinerar högre studier och arbete med basketspel. Många vill ha den kombinationen, men de vill oftast inte göra det på heltid eftersom man vill träna mer. Kan föreningarna och partners till ligan hjälpa dem med detta så kan vi höja nivån och också erbjuda alternativ för de spelare som åker utomlands. Tip offen sätter spelarna i fokus, skapar gemenskap och är en viktig upptakt på säsongen.

Rulla till toppen