ALVIK BASKET CAMP

STOCKHOLM EDITION

Ända sedan 70-talet har Alvik inlett varje säsong med träningsläger. Tusentals Alvikare har varit med genom åren. Vi kallar det Alvik Basket Camp! ABC kort och gott.

Att få träna, spela, och leva basket under en hel vecka är grymt kul. Att få umgås med spelare och ledare i alla åldrar är fantastiskt! 

För andra året i rad kommer lägret arrangeras i Stockholm men i år kommer vi utveckla konceptet och även ha aktiviteter på kvällstid! Vid sidan av kärninnehållet basket har vi möjligheter att göra vår försäsong till något mycket speciellt. Förutom basket- och fysträningar, kommer lägret även innehålla föreläsningar, coachkväll med bl.a. Clinic, utbildningar, bad, hike, grillkväll, 3×3-turnering, coachmatch och massa roliga tävlingar. Då vi kommer använda  Kärsön som vår läger-bas för veckan samlas vi alla där på morgonen och äter gemensam frukost och går igenom dagen. Om just ditt lags coach inte kommer att kunna vara på plats under veckan så kommer en annan coach att ta hand om laget. Det kommer vara många duktiga coacher på plats och en av dem är herrlagets head coach samt ansvarig för NIU, Johan Andersson. Spelare från dam- och herrlaget kommer vara på plats för att inspirera de yngre spelarna i föreningen. På kvällen samlas vi alla på Kärsön för gemensam middag!

Lägret kommer även ha en fystränare som hjälper alla grupper att få en bra start på säsongen. 

Fysträningen kommer ledas av David Huynh, West Barbell Club. David är certifierad styrke- och konditionsspecialist med en examen i Kinesiologi. Han har jobbat med individuella idrottare på Olympisk nivå från bl.a. USA, Ryssland och Japan. Han har även arbetat med La Kings (NHL), Golden State Warriors (NBA) och LA Clippers (NBA). Idag jobbar han bl.a. med flera av de svenska dam- och herrlandslagsspelarna.

Just nu har vi ca 110 spelare anmälda till lägret och det går bra att anmäla sig fram till söndagen den 18 juli. Det kommer fyllas på med fler roliga överraskningar under sommaren så in och anmäl er till sommarens roligaste läger, ABC- Stockholm Edition! 

PRAKTISK INFORMATION
Datum:
9-13 augusti 2021
Plats: Stockholm. Kärsön, Åkeshovshallen, Stora Mossen och Thorildshallen. 
Åldersgrupper: Lägret är öppet för alla födda 2010 och äldre. 
Max Antal Platser: 300 st
Kost: Frukost, lunch och mellanmål kommer levereras varje dag. 
Kostnad: Lägeravgiften är 2 900 kronor. Då ingår allt som krävs för att ha ett riktigt lyckat läger: träning, mat, t-shirt och såklart alla andra aktiviteter vi genomför under lägret.

Betalningsinformation
Sista dag för anmälan är 18 juli. Gör betalning antingen via swish 123 613 8697 eller via bankgiro 204-5698. Märk betalningen “ABC2021 FÖRNAMN EFTERNAMN”.

Om du vill dela upp betalningen mejla kansliet@alvikbasket.nu så ordnar vi med det. 
Den fullständiga betalningen skall vara Alvik tillhanda senast 18 juli. Anmälningar där det saknas betalning kan ej godkännas. För anmälningar efter 18 juli tillkommer 250 kr i tilläggsavgift. Anmälningar efter 18 juli kommer ej att kunna behandlas förrän tidigast den 27 juli. 

Avanmälan efter 18 juli måste styrkas med läkarintyg och då får man tillbaka 1 500kr av anmälningsavgiften. 

Det är under åren många Alvikare som har gått från ABC till större uppdrag runt om i basketvärlden.

ABC var för mig årets höjdpunkt! Basketmässigt är det en jättebra start på säsongen. Men det är allt runt omkring som jag gillade mest. Hela klubben är där, du hänger med alla och lär känna nya kompisar som du senare under året kommer att träffa på i baskethallarna! Sen är såklart kabarén och discot alltid skitkul”.- Ludde Håkanson, Alvik P96 och en av svenska landslagets mest framträdande spelare.

“Jag längtade till ABC hela sommaren. Jag visste dam-och herrlagen skulle vara där, vilket jag tyckte var så coolt eftersom dom va mina förebilder och jag ville bli lika bra som dom en dag. Det var häftigt för mig att vara där alla alvikare var samlade på en plats och dom skulle vara min familj under en vecka. jag längtade efter ABC hela sommaren, och efter ABC kunde jag inte vänta på att säsongen skulle starta. ABC peppade mig och fick mig att verkligen uppskatta Alvik som en familj” – Anna Lundquist, Alviks framgångsrika F96, spelat i damlaget, ungdomslandslag, Siena College (USA) och numer Norrköping Dolphins.

Det som jag älskar med ABC är att det är ett seriöst och riktigt läger för alla. Oavsett ålder, kön, nivå och ambition. Lite som på en EBC-omgång får deltagarna uppleva att basket är stort och coolt.” – Orkan Berktan, barn och ungdomsansvarig på Svenska Basketbollförbundet, tidigare elitspelare och mångårig anställd och coach i Alvik.

Rulla till toppen