BÖRJA SPELA

Alvik Basket är en av Sveriges ledande föreningar inom basket. Nästan 900 barn och ungdomar är idag aktiva som basketspelare i klubben.

Vårt mål är att alla som vill ska kunna spela basket i Alvik. Det är en utmaning, men vi tar stor ära i att kunna välkomna alla i vår förening. Vi har verksamhet från 3 års ålder till seniora motionslag. Vi har elitlag från yngre ungdom till senior. Vi har lag för kids/ungdomar/vuxna med funktionsvariationer.  

3-6 år – Alvik Kids Club:

Läs mer och anmäl ditt barn till Kids Club 

7-12 årKvarterslag:

När du börjar i första klass så kan du börja spela i något av våra kvarterslag. Vi tror på närhetsprincipen, att spela basket nära där man bor. Är du 7-9 år kommer du delta i Easy Basket Cup (EBC) – ett lekfullt tävlingsmoment anpassat för de yngsta. För 10-åringar övergår tävlingsformen till Easy Basket (EB).

13-14 år – Ungdomslag

Huvudsaklig målsättning är att behålla så många spelare som möjligt. Det genom att erbjuda hög kvalitet i att utveckla spelarens basketkunskaper och i en utveckland och stimulerande miljö. En bredd av ungdomslag som tränas och matchas på rätt sätt ger klubben goda förutsättningar att få fram elitspelare när ungdomarna kommer upp i åldrarna.

Även om du aldrig har spelat basket tidigare kan du börja spela i våra ungdomslag.

Träning erbjuds i både mindre och större idrottshallar 2-4 gånger i veckan beroende på ålder. Fysträning, kostlära, sömn m.m. erbjuds för våra ungdomslag genom tränarna, ibland med stöd från specialister.

Här kan du göra en intresseanmälan

7-12 årKvarterslag:

När du börjar i första klass så kan du börja spela i något av våra kvarterslag. Vi tror på närhetsprincipen, att spela basket nära där man bor. Är du 7-9 år kommer du delta i Easy Basket Cup (EBC) – ett lekfullt tävlingsmoment anpassat för de yngsta. För 10-åringar övergår tävlingsformen till Easy Basket (EB).

15-19 år – Elitlag

Här spelar du basket om du har ambition att lägga ned den tid och kraft som krävs för att bli en framtida elitspelare på seniornivå. Här tränar vi så mycket som krävs för att tillgodose alla spelares ambition. Dessutom är det möjligt att kombinera studier och basketutbildning på Bromma Gymnasium där Alvik Basket bedriver Nationell Idrottsutbildning i basketboll.

15-19 årBreddlag:

Huvudsakligt syfte är att erbjuda världens bästa sport, även om du inte har de högsta ambitionerna. Men du ska ändå erbjudas ambitiösa coacher samt bra seriespel. Det ska även finnas krav på uppföljning av varje spelare samt ett coachsamarbete som ska garantera en flexibilitet mellan de olika lagen. Träning erbjuds i både mindre och större idrottshallar 2 gånger i veckan.

Senior Elit

Alvik Basket har seniorlag både på dam-och herrsidan i absoluta toppskicktet av svensk basket. Här kan du läsa mer om vårt damlag respektive vårt herrlag

Senior Motion

Vi har fleratalet motionslag på seniornivå i föreningen.

Blixtarna

Blixtarna är ett lag för ungdomar och vuxna med olika typer av funktionsvariationer som tycker att bland det roligaste som finns är att komma till hallen och spela basket. Det är blandade åldrar (16 och äldre) och både tjejer och killar. Blixtarna delat i Basketligan Special – som är en nationell serie.

Blixtarna Jr

Blixtarna Jr. är ett lag för barn och yngre ungdom med olika typer av funktionsvariationer som vill spela basket och träffa kompisar.  Det är blandade åldrar (8-16 år) och både tjejer och killar.

Rulla till toppen