Ludde Skills Camp

Ludde Skills Camp (LSC) arrangeras för fjärde året i rad och har som absolut högsta mål att jobba med individuell utveckling och att förbättra varje deltagares basketfärdigheter. Träningen kommer vara krävande, intensiv och det är upp till varje deltagare att göra det mesta av träningstiden. Varje spelares ambition kommer vara det som sätter gränser för hur mycket var och en kommer läsa sig under veckan.

Vi sträcker oss till tjejer och killar födda 2005-2010 och har mycket höga krav på våra coacher och tränare att leverera träningar på toppnivå. Lägret är öppet för spelare i alla klubbar.

Lägret planeras och arrangeras tillsammans med Ludvig Håkanson, som inte bara är en av de största talanger som kommit från Alvik Basket, utan är en av de mest framträdande spelarna i svensk basket idag. 

Ludde kommer från Alviks framgångsrika P96-lag, men flyttade redan som 15-åring (2011) till Barcelona och en av Europas främsta basketakademier. Där gjorde han sig snabbt ett namn för framtiden och är fortfarande den yngsta spelare som deltagit i en tävlingsmatch för Barcelonas herrlag. Nu spelar Ludde i Bilbao Basket (ACB, Spanien) och han är en av grundpelarna i svenska landslaget.

Ludde har jobbat extremt hårt för att komma dit han är idag och vill genom LSC ge tillbaka till ungdomar, samt visa både att det är möjligt, men även vilken väg man kan ta för att nå dit man vill. 

TRÄNINGSUPPLÄGG
Under de fyra dagarna kommer vi ha 8 basketpass och 4 fyspass. Lägret kommer fokusera mycket på spelförståelse och fundamental individuell teknik. Vi vill hjälpa till att bygga en bas för riktigt hög nivå av spelare.

I schemat tillkommer ett teoripass, där vi kommer prata om vikten av bl.a. kost och sömn för att nå framgång och hur man med sin inställning kan förbereda sig för att nå sina mål. Det kommer vara ett fysiskt och mentalt ganska krävande schema där deltagarna behöver förbereda sig både innan och under lägret för att få ut så mycket som möjligt.

Vi kommer efter lägret dela ut pris till de deltagare som har föregått med bäst exempel under träningar och aktiviteter.

TILLVAL- EXTRA SKOTTRÄNING. 

Nytt för i år är att Fredrik Lundkvist finns på plats måndag, tisdag och onsdag mellan 16.30-18.30 för att hålla extra skotträning med en mindre grupp spelare. Ett perfekt tillfälle att få hjälp med detaljer för att utveckla sin skotteknik! Gruppen har ett begränsat antal på 15 platser. 

 
DATUM
13-16 juni
Inskrivning första dagen 09.00

Avslutning sista dagen 15.00

PLATS
Lägret kommer hållas i Stora Mossens Idrottshallar.
Där har vi tillgång till två träningshallar, löpbanor, gym och konferensrum. Allt för att göra lägret riktigt bra.

 

LEDARE
Efter hand kommer vi presentera de ledare som blir klara för lägerveckan 2022!

MÅLTIDER
Lunch mellan basketträningarna samt mellanmål kommer ingå varje dag.

 

LÄGERKOSTNAD
Dagläger: 2 800 kr. I det ingår, förutom träningar, föreläsningar och lunch + mellanmål en läger t-shirt. 
Dagläger + extra skotträning: 3500 kr. I det ingår ovan samt extra skotträning mån-ons med Fredrik Lundkvist. 

ANMÄLAN
De första 50 som anmäler sig till lägret kommer vara med i en utlottning av två courtsidebiljetter till landskampen mellan Sverige och Slovenien 3 juli på Hovet!! 
Sista dag för anmälan är söndag den 22:e maj. 

Frågor?
För eventuella frågor kontakta Paula(at)alvikbasket.nu 

Rulla till toppen