Vinst i hemmapremiären!

Damerna går från klarhet till klarhet och tar sin tredje raka seger för säsongen och ligger därmed 4 i tabellen med en match mindre spelad. 

Eos startar matchen bäst och leder med 11-16 med en minut kvar av första perioden. Alvik lägger i en liten växel för att gå till paus med 15-18. 

Tidigare matcher har damlaget spelat jämnt i första perioden men man visar i den här matchen att man vill sätta punkt så tidigt som möjligt och spelar otroligt bra i andra perioden. Det är framförallt det defensiva jobbet som ser till gör att andra perioden går så bra. En del av lyckan kan också tillskrivas Kyah Proctor som gör 10 poäng i perioden som Alvik vinner med 26-11 och det står nu 41-29 när vi går till halvtidspaus. 

Efter halvlek fortsätter Alvik behålla taktpinnen och även om EOS kommer så nära som 7 poängs underläge känns det aldrig som att Alvik är särskilt hotat och man drygar på ledningen lite till inför sista perioden (64-49). 

Fjärde perioden är igång och Alvik fortsätter att sätta hög press i försvar och ha ett högt tempo i anfall vilket ger många kvalitativa lägen med hög utdelning. Det som är det mest avgörande i vinsten för Alviks del är skottprocenten för i övrigt ser statistiken ganska lika ut mellan lagen. När Alvik håller sitt tryck även under fjärde perioden kan man återigen gå ifrån och vinna komfortabelt. Slutsiffrorna skrivs, 90-67. Det är ju väldigt bra att kunna göra så mycket poäng och samtidigt hålla motståndaren under 70 poäng. 

Coach Mady säger såhär efter matchen: 

”Det var kul att få inviga hemmapremiären med en fantastisk publik och inramning, sedan bonus att vi vann mot EOS. Vi är nöjda med det defensiva trycket vi bestämde oss för att ha hela matchen och det gav oss positivt resultat redan från andra perioden med många stops som vi förvaltade till högprocentiga beslut som ledde till poäng. Nu ska vi möta EOS igen på söndag i Svenska Cupen och då vill vi minska våra enkla misstag från denna match för att vara ännu mer konsekventa i vårt spel.”

Damernas match mot EOS i Svenska Cupen spelas som sagt på söndag med uppkast 14.30 i EOS-Hallen i Lund. 

Nästa match för Alvik i SBL Dam spelas onsdagen den 9 november i Södertälje och nästa hemmamatch kan du se lördagen den 12 november mot Högsbo. 

Mer statistik från denna match kan du hitta här: – Profixio

För Alvik: 

Aquira Decosta – 22 poäng, 14 returer

Kyah Proctor – 20 poäng, 7 returer

Karoline Teigland – 16 poäng

Pernilla Sörensson – 11 poäng

Olivia Harm – 9 poäng

Karoline Lundin – 8 poäng

Divora Alem – 2 poäng, 5 assist 

Hanna Jolinder – 2 poäng

Rulla till toppen